ייעוץ אסטרטגי והחשיבות של סימולציה איכותית

אסטרטגיה היא תמונת העל של הארגון והדרך בה הוא צועד לעבר השגת מטרותיו. במציאות העסקית והכלכלית של ימינו כל ארגון חייב לבצע תהליך של חשיבה מחדש לגבי אותה אסטרטגיה ארגונית מדי כמה שנים על מנת לשרוד ועל מנת לעמוד בתחרות. מסיבה זו לצד ההבנה שיש צורך בגורם חיצוני מומחה במקרים רבים, התחום של ייעוץ אסטרטגי צמח משמעותית ותרם רבות לארגונים רבים בישראל ובעולם. אך לצד העובדה כי ייעוץ אסטרטגי בהחלט יכול לתרום רבות לארגונים ולמנהלים, נושא רלבנטי שלא תמיד זוכה לתשומת הלב לה הוא ראוי הוא סימולציה של אסטרטגיה ובדיקה איכותית לטיב אותה דרך ומטרות של הארגון.

כמובן שמעצם היותה של אסטרטגיה ארגונית הגדרה כוללנית של דרך, מטרות ושאיפות של הארגון ולא טקטיקה המפרטת לפרט פרטים את התכנית העסקית של כיצד להגיע למטרות אלו, אי אפשר לבצע לה סימולציה פרטנית ומעמיקה בזמן מהיר. הרי ייעוץ אסטרטגי נועד לטווח הארוך ואותה הדמיה תהיה קצרת טווח באופן יחסי. למרות זאת, בהחלט אפשרי ליישם סימולציה יעילה של התובנות וההחלטות עקב ייעוץ אסטרטגי שהארגון קיבל, זאת כאשר את התהליך מבצעים אנשי מקצוע מעולים 3d person decide problemומיומנים במשימה חשובה זו.

קיבלנו ייעוץ של מומחים, למה צריך סימולציה?

ארגונים רבים יכולים להעלות את הטענה הלגיטימית שהם כרגע שילמו כסף וקיבלו ייעוץ אסטרטגי ממומחים בתחומם, אם כך מדוע עליהם להקצות עוד משאבים וזמן של הארגון לטובת ביצוע סימולציה לאותה אסטרטגיה שרק כעת המליצו לה עליה. אך למעשה המציאות מורכבת יותר ויש בהחלט שפע יתרונות לביצוע איכותי ויעיל של סימולציה לבחינת אותה אסטרטגיה.

אמנם ייעוץ אסטרטגי ניתן על ידי מומחים מנוסים ולאחר בחינה מקיפה של פעילות הארגון ומאפייניו הפרטניים, אך לעיתים מה שנראה יעיל ונכון "על הנייר" אינו מצליח במציאות או שאינו תואם את המטרות / ציפיות. סימולציה מקצועית וממוקדת יכולה להעלות עוד בשלב מוקדם מספיק נקודות חולשה ותורפה של אותה אסטרטגיה ולאפשר לארגון ולספק הייעוץ לבצע שינויים והתאמות כך שהמטרות בסופו של דבר יושגו במלואן ובאופן האופטימאלי.

דוגמא לתהליך סימולציה לבחינת אסטרטגיה חדשה

תהליך ייעוץ אסטרטגי כולל לרוב בסופו שורה של המלצות ורעיונות לשיפור, המלצה לגבי האסטרטגיה הנכונה עבור הארגון, פירוט מדוע ודרכים כלליות כיצד להגיע ליעד. דוגמא של סימולציה של אותה אסטרטגיה יכולה להיות למשל שגורמי מקצוע מגיעים לארגון ו"משתלטים" עליו למשך כמה ימים (2-3 נניח). במהלך התהליך מדמים קבלת החלטות קריטיות שבשוטף יימשכו שנים, החלטות בעלות השלכות על התפעול של הארגון, על מבנה העלויות, על רווחים לטווח קצר ועל רווחים לטווח ארוך, בודקים השפעה של תהליכי אסטרטגיה על העובדים ועוד המתחרים וכיוצא באלו. כך בודקים עד כמה שניתן בתנאים אמיתיים את הדיוק והאיכות של תהליך ייעוץ אסטרטגי.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s